Wat is er te doen

Loop binnen
en laat je inspireren

Deze maand
in de Galerie

Workshoppen
in je eigen bubbel

Agenda

Inkt en Aquarel

November 2020

Workshop Inkt en Aquarel

Asselsestraat 43, Apeldoorn

Lekker actief schetsen en tekenen met inkt en aquarel.

In deze workshop leer je op eenvoudige wijze te werken met inkt, gewassen inkt en de techniek aquarel. Je gaat met veel inspiratie naar huis.

IMG_7280

December 2020

Workshop Portret tekenen

Asselsestraat 43, Apeldoorn

In deze workshop leer je om een portret snel op papier te zetten en een goed gelijkend portret te maken in potlood of houtskool.
Ook krijg je veel tips en adviezen bij het maken van een portret zodat het gezicht, de uitstraling en de compositie goed op papier komen.

dscn7775_l

Vanaf 13 december

055: Apeldoorn art

CODA museum, Apeldoorn

Voor 055: Apeldoorn Art 2020 zijn alle bij ons bekende kunstenaars die wonen en/of werken  in Apeldoorn uitgenodigd om maximaal twee werken in te zenden voor de tentoonstelling.

De ingezonden werken raken aan een breed scala van onderwerpen en thema’s en tonen grote variëteit aan materiaal, vorm en uitvoering. Mirjam Tiggeloven is een van de kunstenaars en heeft twee reliëfs ingezonden.

Deze editie van 055: Apeldoorn Art bestaat uit twee aansluitende presentaties. De eerste tentoonstelling toont van 13 december 2020 tot en met 7 februari 2021 de werken die meedingen naar de Van Reekum Cultuurprijs en de bijbehorende publieksprijs. In deze periode stelt de jury de genomineerdenlijst samen en kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete werk. Dat kan online en, indien de situatie omtrent corona het toestaat, ook in de tentoonstelling met een stemformulier. Van 14 februari tot en met 9 mei 2021 is het overige werk te zien.

Gewassen Inkt

januari 2021

Workshop Gewassen inkt

Asselsestraat 43, Apeldoorn

Tekenen en schilderen in gewassen inkt is een Oost-Aziatische schildertechiek van Chinese oorsprong.
Met een penseel, pen en inkt leer je de Oost-Indische inkt in verschillende waterverdunningen toe te passen.

Kleur en theorie

Februari 2021

Workshop Experimenteren met kleur

Asselsestraat 43, Apeldoorn

In deze kleur en theorie workshop leer je op een andere manier te kijken naar kleuren.

Je krijgt veel informatie over kleur, de eigenschappen en het kleurgebruik en je gaat experimenteel aan de slag op een schildersdoek.

Permanente expositie

Galerie Stijl

Zutphenseweg 132, Eefde

In Galerie Stijl is Mirjam Tiggeloven een van de kunstenaars die permanent met enkele werken in de galerie aanwezig zijn.

Permanente expositie

Flower Art Museum

Kudelstaartseweg 1, Aalsmeer

Het museum presenteert een wisselende collectie van ‘vrij werk’ van diverse kunstenaars. Tot januari 2020 is er werk te zien van o.a. Mirjam Tiggeloven.