Exposities Kunststudio Mirjam Tiggeloven

Exposities nu in de galerie

Trudi Heijmans

De natuur als onuitputtelijke bron van inspiratie

Trudi Heijmans

Bij het keramiek probeer ik de aandacht van de kijker te trekken door herkenbare vormen van zaaddozen met fantasie vormen en kleuren te combineren. De vormen zijn gemaakt van verschillende kleuren aardewerk klei en gedecoreerd met engobe en transparant glazuur. Met deze organische vormen hoop ik mijn verwondering over de schoonheid van de natuur over te brengen. Dit zie je ook terug in mijn collages en portretten.

Milena Tlustá

Milena Tlustá

Milena Tlustá komt uit Tsjechie, waar ze een kunstopleiding gevolgd heeft. In Nederland (Arnhem) heeft ze haar opleiding voortgezet.

Haar onderwerpen zijn stillevens (zoals tafels en stoelen met een vaasje bloemen) en landschappen met een hoge horizon. Ze schildert met olieverf in een zeer persoonlijke en expressieve stijl, waarbij de figuratie nog enigszins te herkennen is. Ze hanteert een fel kleurenpalet bijv. oranje, rozerood, citroengeel en felblauw.

Zo verschijnt de werkelijkheid, als resultaat van haar persoonlijke verbeeldingskracht, op een onverwachte manier: kleur, vorm en lijn zorgen voor een boeiend samenspel.

Haar schilderijen ontstaan na een langdurig proces van schilderen, opnieuw schilderen, weghalen, veranderen, alles afgewisseld met periodes van beschouwen; tot slot wordt er een passende titel toegevoegd.

Deze titels gaan altijd over dagelijkse dingen, maar vormen op die manier een bijzondere combinatie met het kunstwerk.

Suzanne Kelderman

Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke en kleurrijke beeldelementen.

Suzanne Kelderman

Als beeldend kunstenaar houd ik mij bezig met bestaande objecten uit de wereld om mij heen. Dit kunnen zowel natuurlijke als industriële objecten zijn, die ik verzamel en vervolgens omvorm tot sculpturen. Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke en kleurrijke beeldelementen.

Van afval tot vrolijkheid
Wie kent niet dat gevoel van ergenis over die grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat over blijft van voedings- en gebruiksartikelen? Suzanne ziet in de groeiende afvalberg ook de schoonheid van de individuele verpakkingen en transformeert deze tot kleurrijke hebbedingen waar je vrolijk van wordt. Het resultaat vormt een uitbundige verzameling van kleine kunstwerken.

Kees Blom

Ik schilder in de realistische stijl. Modern realisme in het tegenlicht

Kees Blom

Kees Blom is een realistisch fijnschilder met een bijzondere focus op tegenlicht. Hoe eenvoudiger zijn onderwerpen, des te beter wordt zijn vakmanschap en persoonlijkheid zichtbaar. Hij gebruikt slechts een beperkt kleurpalet maar door de vele tussenkleuren creëert hij diepte en nuance.

Rob Croymans

Rob Croymans

Rob Croymans is een gedreven schilder en autodidact sinds 1975. Hij combineert zijn werk en de herstel-ondersteunende begeleiding met schilderen. Eerst abstract, later thangka’s en figuratief werk waaronder portretten.

Over het drieluik – Messen, Pillen en Vlammende toortsen -.
Het individuele, het samenzijn in harmonie, de groep. Het verlangen naar vrijheid, bedreigingen van ons bestaan, hoop en vertrouwen in de geest, het vuur. Het drieluik is ontstaan tussen maart en december 2020 waarin de wereld bedreigd werd door Covid-19.

 

Mirjam Tiggeloven

Mirjam Tiggeloven

Mirjam Tiggeloven is een veelzijdig kunstenaar. Haar stijl varieert van realistisch tot abstract en ook de technieken die zij gebruikt zijn zeer gevarieerd: van aquarel, inkt, acryl en olieverf tot keramiek. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van figuratief werk waarin de ontmoeting tussen mensen centraal staat. Haar werk kent verder een afwisseling van zienswijzen, technieken en uitvoeringen.

3-in-1
Vanuit deze afwisseling ontstaan telkens weer spontaan nieuwe ideeën en inspiraties. Het begint vaak met een tekening, waarna een schilderij en vervolgens een ruimtelijk beeld volgt. Drie kunstuitingen onderling verbonden, elkaar versterkend en toch uniek.

Naast vrij werk maakt ze ook werk in opdracht en geeft zij op verzoek schilder- of tekenles en verzorgt zij workshops

Karin Schoonewelle

Door te beeldhouwen geef ik gehoor aan een sterke drang: de behoefte om indrukken vast te leggen in beelden

Karin Schoonewelle

Door veel te observeren laat ik zien wat mij boeit in mensen, wat er spreekt uit onze lichaamstaal. Met mijn beelden wil ik de toeschouwer raken, een blik van herkenning oproepen.

De mixed-media beelden zijn gebaseerd op een constructie van een metalen buis die op een sokkel is bevestigd. Met klei en stroken lood maak ik de figuren, waarna ze met een laag aluminiumcement en houtlijm worden versterkt. Het uiteindelijke resultaat beschilder ik vervolgens met olieverf.

Bronzen beelden vallen van oudsher onder de categorie beeldhouwwerken. Door te beeldhouwen geef ik gehoor aan een sterke drang: de behoefte om indrukken vast te leggen in beelden. Het middel om deze indrukken vast te leggen is boetseerwas. Ook gebruik ik vaak gips voor grotere en massieve beelden. Van deze gipsen beelden kan een beeld in brons gegoten worden. Als een beeld is gegoten door de bronsgieter, werk ik het ruwe brons zelf af om het daarna te voorzien van een patina. Hiermee krijgt het brons een specifieke kleur.

Madalena Carvalho

Hoe mooi zijn plastic flessen als ze in sieraden veranderen.

Madalena Carvalho

De Frans – Braziliaanse kunstenares, Madalena Carvalho. Madalena werkt met gerecyclede petflessen en maakt sieraden en lichtobjecten