Nu in de kunststudio | Karin, Kees, Madalena en Suzanne

Kees Blom is een realistisch fijnschilder met een bijzondere focus op tegenlicht. Hoe eenvoudiger zijn onderwerpen, des te beter wordt zijn vakmanschap en persoonlijkheid zichtbaar. Hij gebruikt slechts een beperkt kleurpalet maar door de vele tussenkleuren creëert hij diepte en nuance.

Ik schilder in de realistische stijl. Modern realisme in het tegenlicht

Kees Blom

Madalena Carvalho

De Frans – Braziliaanse kunstenares, Madalena Carvalho. Madalena werkt met gerecyclede petflessen en maakt sieraden en lichtobjecten

Hoe mooi zijn plastic flessen als ze in sieraden veranderen

Madalena Carvalho

Suzanne Kelderman

Als beeldend kunstenaar houd ik mij bezig met bestaande objecten uit de wereld om mij heen. Dit kunnen zowel natuurlijke als industriële objecten zijn, die ik verzamel en vervolgens omvorm tot sculpturen. Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke en kleurrijke beeldelementen.

Van afval tot vrolijkheid
Wie kent niet dat gevoel van ergenis over die grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat over blijft van voedings- en gebruiksartikelen? Suzanne ziet in de groeiende afvalberg ook de schoonheid van de individuele verpakkingen en transformeert deze tot kleurrijke hebbedingen waar je vrolijk van wordt. Het resultaat vormt een uitbundige verzameling van kleine kunstwerken.

Mijn werk kenmerkt zich door het gebruik van vrolijke en kleurrijke beeldelementen.

Suzanne Kelderman

Karin Schoonewelle

Door veel te observeren laat ik zien wat mij boeit in mensen, wat er spreekt uit onze lichaamstaal. Met mijn beelden wil ik de toeschouwer raken, een blik van herkenning oproepen. 

De mixed-media beelden zijn gebaseerd op een constructie van een metalen buis die op een sokkel is bevestigd. Met klei en stroken lood maak ik de figuren, waarna ze met een laag aluminiumcement en houtlijm worden versterkt. Het uiteindelijke resultaat beschilder ik vervolgens met olieverf.

Door te beeldhouwen geef ik gehoor aan een sterke drang: de behoefte om indrukken vast te leggen in beelden.

Karin Schoonewelle

Bronzen beelden vallen van oudsher onder de categorie beeldhouwwerken. Door te beeldhouwen geef ik gehoor aan een sterke drang: de behoefte om indrukken vast te leggen in beelden. Het middel om deze indrukken vast te leggen is boetseerwas. Ook gebruik ik vaak gips voor grotere en massieve beelden. Van deze gipsen beelden kan een beeld in brons gegoten worden. Als een beeld is gegoten door de bronsgieter, werk ik het ruwe brons zelf af om het daarna te voorzien van een patina. Hiermee krijgt het brons een specifieke kleur.

Ook exposeren in de kunststudio

Kunststudio Mirjam Tiggeloven biedt kunstenaars graag een podium om te exposeren. Er zijn in de studio verschillende mogelijkheden om het werk te exposeren.
Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

Eerder in de kunststudio

Jo-anne Kobald

De afgelopen jaren heeft Jo-anne zich vooral verdiept in het zijdeschilderen en de vele mogelijkheden van het vilten. Hiervoor heeft zij workshops gevolgd bij verschillende bekende en minder bekende vilt- en textielkunstenaars.

JKTextiles
Jo-anne richt zich nu vooral op het lesgeven en het mensen inspireren om ook hun creativiteit te ontwikkelen. Met JKTextiles gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Het moet een atelier worden waar alles mogelijk is op het gebied van textiel. Waar kleur en creativiteit de boventoon voeren!

Ik heb mijn hele leven al een passie voor alles wat met textiel te maken heeft.

Jo-anne Kobald

Kees Arntzen

Kees Arntzen, gitarist, componist en beeldend kunstenaar exposeert grafieken en stadsportretten uit de steden Rome en Amsterdam
Naast zijn muzikale activiteiten, besteedt Kees Arntzen veel tijd aan zijn ontwikkeling als schilder en graficus.
 
Kees studeerde ondermeer aan de Wackers-academie te Amsterdam, de International Art Academy in Rome en hij volgde het oriëntatiejaar aan de Rietveld – Academie te Amsterdam.

Veel materialen verf en spin ik zelf om er vervolgens mee te weven. Alle shawls en omslagdoeken zijn daardoor uniek.

Jacqueline Looijen

Jacqueline Looijen

Jacqueline Looijen werkt graag met natuurlijke materialen. Jacqueline werkt met dierlijke materialen zoals wol, alpaca en zijde en met plantaardige materialen zoals katoen, tencel en bamboe en af en toe maakt ze een “uitstapje” door het te combineren met bijvoorbeeld koperdraad.