Exposities Kunststudio Mirjam Tiggeloven

Deze maand uitgelicht

Marieke Jellema

De natuur is een belangrijke inspiratiebron: buiten vind ik rust en ruimte en kan ik me verbinden met de bron van leven.

In mijn kunstenaarschap laat ik me leiden door zingeving en betekenis. Ik ben geboeid door het leven en onderzoek hoe ik levenskunst kan  ontwikkelen. Dat maakt dat ik moeilijke momenten meestal niet uit de weg ga en probeer te ontdekken wat ik ervan kan leren.

Tijdens het verbeelden zet ik speelsheid in om onverwachte verbanden te leggen en andere invalshoeken te zien. Beeldend werk maken is geen wetenschap bedrijven. Het hoeft niet waar of herhaalbaar te zijn. Het wil juist uniek zijn, met een zeggingskracht die verder reikt dan de individuele ervaring.

Exposanten in de galerie

Deze maand uitgelicht

María Martín Antón

Een paar jaar geleden verliet ik de stad en mijn werk als televisiedocumentaire maker. Op zoek naar een omgeving die me zou helpen naar binnen te kijken en stil te zijn:
Wie ik ben?
Waar kom ik vandaan?
Waar ik ga naar heen?
Onderweg op deze spirituele zoektocht ontstonden antwoorden en vormen.
Ik deel ze met je en als je ze voor jezelf wilt kopen of aan een dierbare wilt geven, ben je van harte welkom.

Serie oerknal
Serie die voortkomt uit het kabbalistische symbool van de oerknal. God bracht een straal van Zijn licht in het kleinste deeltje. Zonder het membraan, dat het bedekte, te breken. Toen het atoom geen druk meer kon weerstaan, explodeerde het en creëerde zo tijd en materie; het universum.

Serie Sigilografien
Werken die je uitnodigen om langzaam na te denken in een steeds meer gehaaste wereld. Een soort grafieken die te maken hebben met voorouderlijke symbolen, uiting van emoties, onbekende talen, relaties, routekaarten… Creaties, geboren uit een bewuste stilte, spreken tot iedereen; als je de tijd neemt om te observeren, in je eigen taal.

Kunstenaars die eerder exposeerden