Kunststudio Mirjam Tiggeloven
Exposities Kunststudio Mirjam Tiggeloven

Deze maand uitgelicht

José IJsseldijk

De inspiratie voor mijn objecten haal ik uit wat ik om mij heen zie.

José IJsseldijk maakt haar keramiek in haar atelier in Zutphen, vlak bij de rivier de IJssel en de mooie oude Hanzestad. Het is een inspirerende omgeving om in te werken. Het is haar passie om onopvallende stukken klei te transformeren naar duurzame elegante objecten die mooi zijn om naar te kijken.

De inspiratie voor haar objecten haalt zij uit wat zij om zich heen ziet. Dat kan heel divers zijn: een mooi gebouw, grafische vormen, mode of een wandeling door de stad of in de natuur. Vervolgens vertaalt zij die inspiratie naar vormen, structuren en kleuren die in combinatie met elkaar steeds weer tot een serie unieke objecten leiden.

Exposanten in de galerie

Deze maand uitgelicht

Mirjam Tiggeloven

Mirjam Tiggeloven is een veelzijdig kunstenaar. Haar stijl varieert van realistisch tot abstract en ook de technieken die zij gebruikt zijn zeer gevarieerd: van aquarel, inkt, acryl en olieverf tot keramiek. Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van figuratief werk waarin de ontmoeting tussen mensen centraal staat. Haar werk kent verder een afwisseling van zienswijzen, technieken en uitvoeringen.

3-in-1
Vanuit deze afwisseling ontstaan telkens weer spontaan nieuwe ideeën en inspiraties. Het begint vaak met een tekening, waarna een schilderij en vervolgens een ruimtelijk beeld volgt. Drie kunstuitingen onderling verbonden, elkaar versterkend en toch uniek.

Naast vrij werk maakt ze ook werk in opdracht en geeft zij op verzoek schilder- of tekenles en verzorgt zij workshops

Kunstenaars die eerder exposeerden